De BaZ-update van deze week is verschenen en beschikbaar voor gebruikers van WinGPS. Deze week zijn er voor 14 kaarten updates, deze zijn van toepassing op kaarten uit de 1800-serie en de Duitse Bocht.

Er is een nieuwe kabel aangelegd vanuit Oostende in de bodem van de Noordzee richting Engeland. In de havens van Nieuwpoort en Harlingen zijn wijzigingen in de verlichting. Een aantal wrakken zijn opnieuw ingemeten en voorzien van de juiste diepte.

Vlakbij de Rabsbank in de Noordzee is een scheepswrak aangetroffen en op de kaart gezet. Ten gevolge van verzanding is de vaargeul Slijkgat ondieper geworden. Dat scheelt maximaal 1,4 meter. In de Oosterschelde zijn onverlichte meetpalen geplaatst ter hoogte van Krammer en Slaak. Er is een zinkerleiding uitgelegd richting IJburg. Deze is ondergraven in de Pampusgeul. Buiten de geul is het meer 60 centimeter minder diep.

In de Duitse Waddenzee is de vaargeul Accumer Ee verschoven.

De BaZ-update van deze week is verschenen en beschikbaar voor gebruikers van WinGPS. Deze week is er één update, en deze is van toepassing op kaart 1801.07.

In het verkeersgebied 'TSS Maas North' zijn een aantal hinderlijke objecten en scheepswrakken aangetroffen en op de kaart gezet.

De BaZ-update van deze week is verschenen en beschikbaar voor gebruikers van WinGPS. Er zijn voor 21 kaarten updates, zowel voor kaarten uit de 1800-serie en de Duitse Bocht van de BSH.

Bij Terneuzen zijn de werkzaamheden bij de nieuwe sluis verder gevorderd, de NST tonnen zijn opgenomen en schepen kunnen weer aan de kade afmeren. In de Waddenzee zijn bij Zuiderspruit ten noorden van Vlieland en in de Groote Siege ten zuiden van Schiermonnikoog een aantal wijzigingen in de betonning.

In de Duitse Bocht zijn bij Jade Approach en bij de Robbenplate kleine wijzigingen opgetreden in het dieptebeeld en de betonning.

De BaZ-update van deze wek is verschenen en beschikbaar voor gebruikers van WinGPS. Er zijn voor 16 kaarten updates, zowel voor kaarten uit de 1800-serie als voor de kaarten uit de Duitse Bocht serie.

De Royerssluis bij Antwerpen is gestremd voor de scheepvaart. Bij Hansweert in de Westerschelde is er een extra verboden gebied gemarkeerd. Verder zijn er in de Noordzee en in de Waddenzee kleine veranderingen in de betonning of het dieptebeeld.

In Duitsland wordt ten noorden van Wilhelmshaven gewerkt aan een aanlegmogelijkheid bij de Voslapper Groden. In de Elbe iets ten oosten van de Osten zijn er ondieptes langs de vaargeul aangetroffen. Ten slotte is het boorplatform Dolwin uitgebreid met Dolwin Kappa.

De BaZ-update van deze week is verschenen en beschikbaar voor gebruikers van WinGPS. Er zijn voor 12 kaarten updates, dit keer alleen voor kaarten uit de 1800-serie.

De situatie rond het windmolenpark Hollandse Kust Zuid is gewijzigd. Per 1 november is het mogelijk voor kleine schepen (korter dan 46 meter) gebruik te maken van de passage. Het gebruik van AIS en marifoonkanaal 16 is verplicht. Bodemvisserij en ankeren blijft verboden, net als alle andere activiteiten die kunnen leiden tot gevaarlijke situaties en/of hinder. Voor de relevante kaarten zijn verbeterbladen uitgegeven en verwerkt.

Vanwege werkzaamheden zijn een aantal meerboeien uit de Mercuriushaven te Amsterdam opgenomen. Ook is er een nieuw verboden gebied gemarkeerd.

In de Waddenzee zijn een aantal kleine wijzigingen in het dieptebeeld in de betonning, zoals de Holwerder Balg en bij de invaart van Schiermonnikoog.

De BaZ-update van deze week is verschenen en beschikbaar voor gebruikers van WinGPS. Er zijn voor 28 kaarten updates, zowel voor kaarten uit de 1800-serie als voor kaarten van de DKW-Duitse Bocht.

In verband met onderhoudswerkzaamheden zijn afwisselend de sectorlichten en lichtenlijnen van de Westerschelde hoofdgeul gedoofd. Dit geldt van de Braakmahaven tot aan de Nederlands-Belgische grens van 23 oktober tot en met 10 december 2023. Scheepvaart wordt verzocht voorzichtig te navigeren.

De onderzeese kabels in de Noordzee tussen Callantsoog en een aantal windmolenparken zijn aangelegd, en de werkzaamheden zijn afgerond. Er zijn een aantal hindernissen op de kaart aangebracht die in de Waddenzee zijn aangetroffen. Bij de Elbehaven Bützfleth is het verboden gebied aangepast, vanwege werkzaamheden. Een groter gedeelte van de rivier is nu weer bevaarbaar.

Verder zijn er een aantal kleine wijzigingen in het dieptebeeld en/of de betonning op een aantal plaatsen in de Noordzee, Waddenzee en de Duitse Bocht.