WinGPS 5 en Vaarkaarten downloaden en installeren

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u op uw Windows-laptop of PC het navigatieprogramma WinGPS 5 en uw DKW-kaarten kunt downloaden, installeren en activeren. Hierbij gebruikt u het hulpprogramma ‘Stentec Sofware Installer’, waardoor alles in één keer wordt klaargemaakt en u direct kunt beginnen met routeplannen.

Volg de onderstaande stappen. Klik op de pijltjes om de stap open te klappen en de instructies zichtbaar te krijgen.

U kunt eenvoudig de door u aangeschafte software en vaarkaarten downloaden en installeren via de Stentec Software Installer. Volg hiervoor de volgende stappen.

Stentec Software Installer downloaden
  • Download de Stentec Software Installer via deze link.
  • In sommige gevallen begint het bestand direct te downloaden. Het kan zijn dat u eerst moet aangeven wat u met het bestand wil doen, dit hangt af van uw internet-browser. Krijgt u een dergelijk venster in beeld? Kies van voor Uitvoeren
  • Na het downloaden start het installatiebestand of u kunt de installatie starten door het bestand aan te klikken. Windows vraagt u nu om toestemming voordat het programma geïnstalleerd kan worden. Kies hier voor Ja om de installatie te starten.
Stentec Software Installer installeren
  • Open het installatiebestand voor de Stentec Software Installer dat u zojuist heeft gedownload.
  • Kies de taal voor de installatie en klik op OK.
  • De komende 3 schermen kunt u gewoon op Volgende klikken
  • Nu klikt u op Installeren om de installatie te starten.
  • Wanneer de installatie klaar is, kunt u aangeven of u de Stentec Software Installer direct wilt openen. Klik vervolgens op Voltooien. De installatie is nu afgerond.
Was deze uitleg behulpzaam?
2
  • Open de Stentec Software Installer (ook wel Stentec Installer genoemd)
    Windows vraagt soms om toestemming voordat u verder kunt. Klik dan op 'Ja' om verder te gaan
  • Kies voor de tweede optie: Installeer software en kaarten vanaf internet en klik op Volgende
  • U dient nu in te loggen met uw Stentec-account. Wachtwoord vergeten? Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen
  • U krijgt nu een overzicht van alle door u aangeschafte software en digitale vaarkaarten te zien. Zet een vinkje voor de programma's en vaarkaarten die u wilt installeren. Wij raden u aan om ook DKW Manager aan te vinken. met de DKW Manager kunt u uw vaarkaarten in de toekomst updaten. Klik nu op Volgende.
  • In het volgende scherm klikt u weer op Volgende om de download en installatie van de gekozen producten te starten. Dit proces kan een tijdje duren.
  • Na de installatie krijgt u de vraag om terug te keren naar de startpagina. Klik op Nee om de Stentec Installer te sluiten of klik op Ja wanneer u nog meer producten wilt installeren.

WinGPS 5 en eventuele vaarkaarten zijn nu geïnstalleerd, geactiveerd en klaar voor gebruik.

Was deze uitleg behulpzaam?
1

De producten die u als upgrade heeft aangeschaft installeert u op dezelfde wijze als een nieuw product. Uw huidige instellingen en bestanden (routes, trajecten, etc) blijven bewaard en worden overgenomen in de nieuwe versie. Uw oude versie van WinGPS 5 wordt overschreven met de nieuwe versie.

Uitleg: WinGPS 5 en vaarkaarten downloaden en installeren

Upgrade u naar een hogere versie van WinGPS 5? Bijvoorbeeld van WinGPS 5 Navigator naar Pro? Dan wordt de oude WinGPS 5 niet verwijderd en dient u uw instellingen en bestanden handmatig over te zetten in uw nieuwe WinGPS 5. Deze stappen worden beschreven in de uitleg back-up maken en de uitleg back-up terugzetten.