Vaarkaarten installeren en bijwerken

Met ons programma 'DKW Manager' voor Windows kunt u digitale vaarkaarten installeren en bijwerken. Doorloop de volgende stappen om DKW Manager te downloaden en te installeren. Gebruikt u WinGPS op Android of iOS? Dan heeft u de DKW Manager niet nodig.

• Download DKW Manager via deze link: DKW Manager setup downloaden
  • Open het gedownloade bestand 'dkwmanagersetup.exe'. Windows vraagt nu om toestemming. Klik op Ja om verder te gaan
  • Kies uw gewenste taal voor de installatie en klik op OK
  • Bij de volgende 3 schermen kunt u gewoon op 'Volgende' klikken
  • Klik nu op Installeren om de installatie te starten
  • Na installatie klikt u op Voltooien om de installatie af te ronden

Problemen bij het openen van het installatiebestand:
Sommige Windows-installaties geven bij het installeren van nieuwe software-versies de melding 'Uw PC wordt beschermd' wat de installatie verhindert:

Om dit te voorkomen klikt u met de rechtermuisknop op het installatiebestand (dkwmanagersetup.exe) en vervolgens op Eigenschappen. Er verschijnt nu een nieuw schermpje in beeld waarin u onderin de optie Blokkering opheffen kunt aanvinken. Klik daarna op Ok en open het installatiebestand nogmaals om de installatie van de nieuwe DKW Manager te starten:

Was deze uitleg behulpzaam?
0

Onderstaande uitleg beschrijft hoe u updates voor uw reeds geïnstalleerde kaartensets kunt uitvoeren. Om uw kaarten bij te werken naar een nieuwe editie (bijvoorbeeld van de 2020-editie naar de 2021-editie) volgt u de instructie 'Vaarkaarten upgraden naar de nieuwste editie'.

In WinGPS 5 voor Windows:

• Open WinGPS 5. Vervolgens wordt het Nieuwscentrum automatisch geopend binnen WinGPS 5
  • U kunt het Nieuwscentrum in WinGPS 5 ook openen via Help > Open nieuwscentrum...
  • Er wordt nu gecontroleerd of er kaartupdates bschikbaar zijn voor de geïnstalleerde vaarkaarten
  • Wanneer er een update beschikbaar is wordt dit bovenin het Nieuwscentrum aangegeven
  • Klik rechtsbovenin op Bijwerken. De DKW Manager wordt nu geopend
  • Nu dient u in te loggen met uw Stentec-account
  • U krijgt nu een overzicht van uw vaarkaarten te zien. Selecteer de kaarten die u wilt updaten
  • Klik op Volgende, kies desgewenst een afwijkende installatiemap en klik op Volgende om de update uit te voeren

In WinGPS Marine voor Android:

• Wanneer u de app opent wordt er gecontroleerd of er updates zijn. Indien er updates beschikbaar zijn krijgt u een schermpje te zien waarin dit wordt aangegeven
  • Klik op Ok om de kaartupdates te downloaden

In WinGPS Marine voor iPad en iPhone:

• Wanneer u de app opent wordt er gecontroleerd of er updates zijn. Indien er updates beschikbaar zijn krijgt u een schermpje te zien waarin dit wordt aangegeven
  • Klik op Ok om de kaartupdates te downloaden
  • Rechtsonderin op het kaartbeeld ziet u nu dat er kaarten worden gedownload
Was deze uitleg behulpzaam?
0

In WinGPS 5 voor Windows:

• Open het programma 'DKW Manager' op uw computer
  • U krijgt nu een overzicht te zien van de eventueel reeds geïnstalleerde kaarten
  • Klik rechtsbovenin op 'Installeren/bijwerken'
  • Kies vervolgens voor 'DKW2 Kaarten vanaf internet' en ga verder
  • U dient nu in te loggen met uw Stentec-account. Wachtwoord vergeten? Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen
  • Na het inloggen krijgt u een overzicht van alle vaarkaarten in uw Stentec-account te zien
  • Selecteer de te installeren kaarten(sets) door een vinkje voor de kaartnaam te zetten en klik op 'Volgende'
  • Kies eventueel een zelfgekozen kaartenmap of gebruik de standaard kaartenmap en klik op 'Volgende'
  • De kaarten worden nu gedownload. Dit kan soms lang duren wanneer u veel of grote kaartbestanden wilt installeren
  • U krijgt een melding wanneerde installatie voltooid is. De vaarkaarten zijn nu klaar voor gebruik.

In WinGPS Marine voor Android:

• Open het menu door op de menu-knop linksboven in te tikken:
  • Tik op 'Kaartbeheer'
  • Veeg de pagina die nu in beeld komt naar rechts, zodat u op de pagina 'Downloadoverzicht' komt. Bovenin het scherm ziet u op welke pagina u bent
  • Selecteer nu de gewenste kaarten(sets) door de kaartnaam aan te tikken. Geselecteerde kaarten worden wit
  • Klik rechtsboven in op 'Download' om de geselecteerde kaarten te downloaden
  • Na het downloaden wordt de kaart aangezet en krijgt u het kaartbeeld weer te zien
  • Kaarten aan- en uitzetten doet u via: Menu > Kaartbeheer
  • Plaats een blauw vinkje voor de kaarten die u wilt inschakelen

In WinGPS Marine voor iPad en iPhone:

• Open het menu door op de menu-knop rechtsonderin in te tikken:
  • Tik op 'Downloadbeheer'
  • Download de gewenste kaart door op de download-knop te tikken:
  • Wanneer de download voltooid is kunt u 'Downloadbeheer' afsluiten
  • Onderin het scherm vindt u de knop 'Kaartbeheer'. Hier kunt u gedownloade kaarten aan- en uitzetten