Schepen met AIS op de kaart tonen

Wanneer u uw AIS-transponder- of ontvanger heeft gekoppeld aan WinGPS 5 kunt u de schepen (AIS-targets) met een AIS-zender binnen uw bereik op de vaarkaart tonen.

Klik op de knop Toon AIS-targets in de hoofdknoppenbalk bovenin WinGPS 5. U kunt deze knop eventueel toevoegen aan de hoofdknoppenbalk door de volgende instructie te volgen:

AIS-targets-knop in de hoofdknoppenbalk plaatsen
  • Ga in WinGPS 5 naar Beeld > Hoofdknoppenbalk aanpassen
  • Er verschijnt nu een nieuw scherm met twee kolommen met icoontjes en acties
  • Zoek in de rechterkolom de actie Toon AIS-targets en klik vervolgens op het blauwe pijltje naar links. Dit pijltje kunt u tussen de twee kolommen vinden
  • Klik nu op Oke. De AIS-tonen-knop wordt nu toegevoegd aan de hoofdknoppenbalk.

AIS-targets tonen zonder knop in de hoofdknoppenbalk
  • Ga in WinGPS 5 naar Beeld > Eigenschappen
  • Er verschijnt nu een nieuw scherm. Klik hier bovenin op Hoofdkaartvenster of kies een Extra kaartvenster wanneer u daar gebruik van maakt.
  • Klik in de linkerkolom op AIS
  • Zet vervolgens een vinkje voor Toon AIS-targets en klik op Oke