Vaarkaarten bijwerken

Onderstaande uitleg beschrijft hoe u updates voor uw reeds geïnstalleerde kaartensets kunt uitvoeren. Om uw kaarten bij te werken naar een nieuwe editie (bijvoorbeeld van de 2020-editie naar de 2021-editie) volgt u de instructie 'Vaarkaarten upgraden naar de nieuwste editie'.

In WinGPS 5 voor Windows:

• Open WinGPS 5. Vervolgens wordt het Nieuwscentrum automatisch geopend binnen WinGPS 5
  • U kunt het Nieuwscentrum in WinGPS 5 ook openen via Help > Open nieuwscentrum...
  • Er wordt nu gecontroleerd of er kaartupdates bschikbaar zijn voor de geïnstalleerde vaarkaarten
  • Wanneer er een update beschikbaar is wordt dit bovenin het Nieuwscentrum aangegeven
  • Klik rechtsbovenin op Bijwerken. De DKW Manager wordt nu geopend
  • Nu dient u in te loggen met uw Stentec-account
  • U krijgt nu een overzicht van uw vaarkaarten te zien. Selecteer de kaarten die u wilt updaten
  • Klik op Volgende, kies desgewenst een afwijkende installatiemap en klik op Volgende om de update uit te voeren

In WinGPS Marine voor Android:

• Wanneer u de app opent wordt er gecontroleerd of er updates zijn. Indien er updates beschikbaar zijn krijgt u een schermpje te zien waarin dit wordt aangegeven
  • Klik op Ok om de kaartupdates te downloaden

In WinGPS Marine voor iPad en iPhone:

• Wanneer u de app opent wordt er gecontroleerd of er updates zijn. Indien er updates beschikbaar zijn krijgt u een schermpje te zien waarin dit wordt aangegeven
  • Klik op Ok om de kaartupdates te downloaden
  • Rechtsonderin op het kaartbeeld ziet u nu dat er kaarten worden gedownload