Koppelen en configureren

Uw GPS-antenne wordt door WinGPS 5 gebruikt voor accurate locatie- en tijdsbepaling. U kunt een bedrade of draadloze GPS-ontvanger aansluiten.

Bedrade GPS-ontvanger koppelen met WinGPS 5 Lite of Navigator:
  • Eerst dient u te zorgen dat de drivers voor de GPS-ontvanger geïnstalleerd zijn. Vaak worden deze met de GPS-ontvanger meegeleverd op een CD-rom en kunt u op die manier de drivers installeren. Heeft u uw GPS-ontvanger bij ons aangeschaft (de modellen BU-353 S4 en MR-350)? Dan kunt u het installatiebestand voor de drivers downloaden via deze link.
  • Sluit de GPS-ontvanger aan op de USB-poort van uw PC of laptop
  • Ga in WinGPS 5 Lite of Navigator naar GPS > Eigenschappen
  • Klik op Detecteren en wanneer dit gelukt is klikt u op Toepassen
  • Klik op OK
  • Ga nu naar GPS > Communicatie om het ontvangen van data te starten. Uw locatie wordt nu in beeld gebracht in WinGPS 5. De eerste keer dat u dit doet kan het tot 15 minuten duren voor uw locatie bepaald is. Zorg dat de GPS-ontvanger bij een raam ligt voor zo goed mogelijk bereik.
Was deze uitleg behulpzaam?
0

Uw GPS-antenne wordt door WinGPS 5 gebruikt voor accurate locatie- en tijdsbepaling. U kunt een bedrade of draadloze GPS-ontvanger aansluiten.

Bedrade GPS-ontvanger koppelen met WinGPS 5 Pro, Voyager of Inland:
  • Eerst dient u te zorgen dat de drivers voor de GPS-ontvanger geïnstalleerd zijn. Vaak worden deze met de GPS-ontvanger meegeleverd op een CD-rom en kunt u op die manier de drivers installeren. Heeft u uw GPS-ontvanger bij ons aangeschaft (de modellen BU-353 S4 en MR-350)? Dan kunt u het installatiebestand voor de drivers downloaden via deze link.
  • Sluit de GPS-ontvanger aan op de USB-poort van uw PC of laptop
  • Ga in WinGPS 5 naar Instrumenten > Instrumentbeheer
  • Klik in het volgende schermpje op Poorten en selecteerd de COM-poort (USB-poort) waarop de GPS-ontvanger is aangesloten.
  • Uw muisaanwijzer verandert nu in een kruisje. Klik in de witte ruimte van dit schermpje om de gekozen COM-poort toe te voegen aan het instrumentenbeheer. Er wordt dan een blokje geplaatste met de naam COM1 (of een ander getal).
  • Ga in ditzelfde schermpje naar Instrumenten en kies GPS-ontvanger.
  • Uw muisaanwijzer verandert nu weer in een kruisje. Klik weer in de witte ruimte om de GPS-ontvanger toe te voegen aan het instrumentenbeheer. Er wordt dan een blokje geplaatste met de naam GPS-ontvanger.
  • Trek een lijn tussen de beide bolletjes van de COM-poort en de GPS-ontvanger door op één bolletje te klikken en deze te verslepen naar de andere:

• Klik op OK en ga naar Instrumenten > Communicatie om het ontvangen van data te starten. Uw locatie wordt nu in beeld gebracht in WinGPS 5. De eerste keer dat u dit doet kan het tot 15 minuten duren voor uw locatie bepaald is. Zorg dat de GPS-ontvanger bij een raam ligt voor zo goed mogelijk bereik.