Apparaten

Uw GPS-antenne wordt door WinGPS 5 gebruikt voor accurate locatie- en tijdsbepaling. U kunt een bedrade of draadloze GPS-ontvanger aansluiten.

Bedrade GPS-ontvanger koppelen met WinGPS 5 Lite of Navigator:
  • Eerst dient u te zorgen dat de drivers voor de GPS-ontvanger geïnstalleerd zijn. Vaak worden deze met de GPS-ontvanger meegeleverd op een CD-rom en kunt u op die manier de drivers installeren. Heeft u uw GPS-ontvanger bij ons aangeschaft (de modellen BU-353 S4 en MR-350)? Dan kunt u het installatiebestand voor de drivers downloaden via deze link.
  • Sluit de GPS-ontvanger aan op de USB-poort van uw PC of laptop
  • Ga in WinGPS 5 Lite of Navigator naar GPS > Eigenschappen
  • Klik op Detecteren en wanneer dit gelukt is klikt u op Toepassen
  • Klik op OK
  • Ga nu naar GPS > Communicatie om het ontvangen van data te starten. Uw locatie wordt nu in beeld gebracht in WinGPS 5. De eerste keer dat u dit doet kan het tot 15 minuten duren voor uw locatie bepaald is. Zorg dat de GPS-ontvanger bij een raam ligt voor zo goed mogelijk bereik.