Problem with mainsail..

General question for Sail Simulator (raising sails, pulling sheets, etc.)

Problem with mainsail..

Postby gladio76 » Tue 19 Apr 2005 - 21:45

When i push F1 the "mainsail control" doesn't appears, and it's doesn't work....
the others works fine...
Help me
gladio76
 
Posts: 3
Joined: Tue 19 Apr 2005 - 21:43

Postby Barry » Wed 20 Apr 2005 - 12:49

Hi - On my computer it is F2 and F7, together with the up and down arrow keys to raise and lower sails.

I have the last update installed.
I only use automatic so the help menu will probably give further details of controlling them yourself.

Barry
Barry
 
Posts: 779
Joined: Fri 10 Oct 2003 - 22:07

Postby gladio76 » Thu 21 Apr 2005 - 00:00

My problem is that i can't pull the mainsail (sorry for the "pull", i'don't know the english term) with the keyboard, but i can with the joypad...
gladio76
 
Posts: 3
Joined: Tue 19 Apr 2005 - 21:43

Postby Barry » Thu 21 Apr 2005 - 01:33

Just had another try, hold down F2 or F7 AND use the cursor keys arrows. not numpad, up and down arrows, but havn't tried those.

Perhaps it may be due to the version you have as Stentec have an update you can download from their site 4.2.4.------------
I have the CD rom version.

Perhaps just set it up for keyboard and not joypad. .Opening Screen Preferences/Control/then click keyboard. Doubt if that will have any effect though?


Perhaps Stentec may see your post and reply?

Barry


:)
Barry
 
Posts: 779
Joined: Fri 10 Oct 2003 - 22:07

sails

Postby texino » Thu 21 Apr 2005 - 04:19

When I do not use joy stick, I push f2 to activate the mainsail halyard and then use up or down arrow. With the joy stick I activate the halyard and pull back on the stick in short pulls to raise the sail to the desired level.

Best Luck

Texino
texino
 
Posts: 34
Joined: Mon 13 Oct 2003 - 01:13


Return to Sail Simulator - General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron