Release: DKW Vaarkaart België 2016

De nieuwe editie van de DKW Vaarkaart België is vanaf nu beschikbaar. De kaarten zijn te gebruiken in zowel WinGPS 5 voor Windows als WinGPS Marine voor Android.

De 2016-edities van de DKW Vaarkaart België is verkrijgbaar in onze online shop. Bij aanschaf van de 2016-versies van de kaarten heeft u automatisch recht op de updates die gedurdende het jaar zullen plaatsvinden.

Deze kaart wordt jaarlijks door Stentec uitgegeven aan de hand van informatie van Inland ENC-kaarten en opmerkingen van gebruikers.

Nieuw in 2016
Voor deze kaartenset hebben er veel wijzigingen plaats gevonden, waaronder:

  • De kleurstelling van de kaart is gewijzigd, en in lijn gebracht met de vaarkaart Nederland.
  • Veel plaatsnamen zijn opgenomen in de waypointdatabase en roteren mee met de kaart. Hierdoor blijven deze leesbaar, ook als de kaart in de “course up” modus het traject volgt (Zie afbeelding 1).
  • De betonning en vaarwegmarkering is eveneens toegevoegd als waypointgroep, en staan niet meer als vaste elementen op de kaart. Deze zijn dus nu ook een stuk beter zichtbaar (Zie afbeelding 2).
  • Er zijn veel detailkaarten toegevoegd van sluizen en havens. Hierdoor kan dieper ingezoomd worden op plaatsen waar dat nuttig of noodzakelijk is (Zie afbeelding 3).
  • Van een aantal vaarwegen zijn ook de scheepvaarttekens toegevoegd, voorzover die informatie beschikbaar is gesteld door de vaarwegbeheerder.
  • Nieuwe infrastructuur is toegevoegd aan de kaart, zoals de 4e sluis bij Ternaaien, Visé, even onder Maastricht (Zie afbeelding 4).
  • Op veel plaatsen is het routenetwerk fijnmaziger gemaakt. Zodoende is het makkelijker geworden om over het routenetwerk heen routes te plannen naar de belangrijkste havens (Zie afbeelding 5).

Upgrades
Als u de voorgaande versie van de kaarten heeft, bieden wij een voordelige upgradeprijs aan van deze kaarten. Kies in onze shop bij 'upgrade vanaf' voor de juiste versie en de rest wijst zich vanzelf.